Categories
Uncategorized

Porti i ri i Durrësit hap mijëra vende të reja punë, Rama e zbulon: Puna nis më…

Porti i ri i Durrësit do të hapë rreth 1500 vende të reja pune. Sipas qeverisë ky projekt pritet të kushtojë rreth 390 milionë euro. 46% e vlerës së investimit do të financohet nga qeveria shqiptare, ndërsa pjesa tjetër, 54% do të financohet nga kompania ndërtuese.

“Projekti do të hidhet në garë ndërkombëtare fillimvitin e ardhshëm dhe do të nisë zbatimin me çeljen e kantierit të Porto Romanos brenda vitit 2023. Një vepër me rëndësi kombëtare në funksion të tregut të përbashkët rajonal, projekti i Portit të ri Tregtar të Durrësit, integron hekurudhën Durrës – Prishtinë dhe Portet e thata në Kosovë e Maqedoni të Veriut”, thuhet në njoftimin e shpërndarë nga kryeministri Rama.

Në muajin janar të vitit të ardhshëm do të hapet gara ndërkombëtare për të gjitha kompanitë që kanë treguar interes për ndërtimin e portit të ri tregtar. Ky port do të lidhë hekurudhë hekurudhën Durrës – Prishtinë dhe Portet e thata në Kosovë e Maqedoni të Veriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *