Categories
Uncategorized

Nutricionistet / Erëza E Cila Është Treguar Shumë Efikase Në Perpjekjen Kundër Diabetit..

Erëza E Cila Është Treguar Shumë Efikase Në Luftënn Kundër Diabetit Të Tipit 2: Shkencëtarët Janë Të Ngazëllyeer

Aq sa është e mirë në lufënn kunndër sëmunddjees, po aq është efikase edhe në preventivën e diabetit të tipit 2

Turmeriku (shafrani Indian), është erëza, e cila bëhet nga rrënja e bluar e bimës së kurkumës; është e njohur edhe si erëza efikase, e cila ka speektër të gjerë veprimi dhe ndikon mirë në preventiivën e sëmunddjevee.

Besohet që komponenti i tij aktiv i turmerikut ndihmon edhe në uljen e sheqerit.

Në të vërtetë, hulumtimeet kliinikee në kaafshë kanë treguar rezultate të shkëlqyeshme dhe sugjerojnë që shafrani do të mund t’u ndihmojë edhe atyre të cilët jetojnë me diabetin e tipit 2 që të ulin rreeziikun nga komplikiimet seriiozee.

Rrënja e bimës Curcuma longa, me mijëra vjet është përdorur për shëriimin e diabetit në mjekësinë ajuvere dhe tradiicionalee kinezee.

– Turmeriku mund të ndikojë në mënyrë të voliitshmee në shumicën e aspekteve kryesore të diabetit, duke përfshirë edhe reziistencën ndaj insuliinës dhe hipergliikemisë – theksohet në studimin e Bibliotekës Kombëtare Amerikane të Institutit të Shëndetësisë.

Aq më tepër, studimi ka sugjeruar që kjo erëz mund të ndihmojë që të ulet niveli i glukozës në gj ak, ndërsa njëherësh ka rol të madh në preventivën e diabetit.

Turmeriku mund të shtohet edhe në ushqim dhe të gjendet pothuajse në të gjitha dyqanet. Pos që është i dobiishëm, është edhe shumë i shijshëm dhe u jep shije gjellëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *