Categories
Uncategorized

Emigrimi nuk është shpopullim por… zhvillim, zotrinj “morra” pushteti

Duke mos patur asnjë alternative, sepse i kanë konsumuar me turp dhe kr.ime të gjitha alternativa dhe obsionet kur fatkeqsisht dhe aksidentalisht kanë marrë pushtetin, Sali Metaj ulin e ngrejnë çdo ditë teorin e çpopullimit dhe të braktisjes së Shqipërisë nga të rinjtë shqiptarë.

Në fakt e drejta e lëvizjes është një nga pikat kryesore të Kartës së famshme të drejtave të njeriut, ndaj çdo pengesë, frenim apo tentativ e padëshiruar dhe antiligjore, quhet k.rim. Ndërsa të imagjinosh që një i ri shqiptarë do t’i krijohen kushte si vëndi më i varfëri i BE-së, është çmenduri dhe njëkohësisht fyerje inteligjence për cilindo që e dëgjon.

Madje, një i ri ose e re shqiptare do ndjehej vërtet e fyer, kur këtë gjë e thotë një tufë kllounësh politik, që kanë paguar miliona, për të larguar fëmijtë e tyre nga vendi, jo me gomone por me pajton …si aristokratë. Nëse Shqipëria e tyre ofronte standarte kaq konkuruese, po themi në arsim, çfarë bëjnë Metajt e vegjël që shkollohen në Angli, apo niprit dhe mbesate Saliut dhe gjithë soj i tyre dhe i atyre, që kanë vjedhur me thasë në thesin e taksapaguesve, kur kishin në kurriz thesin e pushtetit.

Ndaj këto delenxhinj që u vjen keq për ndarjen e familjeve shqiptare, duhet tu vij mirë për bashkimin e bijëve me prindërit dhe fëmijtë falë liberalizimi që u krijoi këto mundësi dhe hapësira.

Lëvizja e lirë u ka krijuar mundësi shumë shqiptarëve, që për shumë arsye dhe kushte specifike, të akomodohen në Europë e pse jo edhe në SHBA dhe Kanada, ku jetohet, punohet dhe fitohet shumë më mirë. Kjo do vazhdoje edhe për 25 vjet të tjera (me kete ritem, per shume arsye, ku kryesoret ato ekonomike.

Asnjë lloj qeverie nuk mund te arrije per nje kohe te shkurter te afroje mundesi jetese si ne vendet e zhvilluara. Ndoshta duhet nje strategji kombetare pa dallime politike për zbutjen e emigrimit por mos të harrojmë se jemi në Europë… të paktën për të levizur, e kjo rrit shumë veshtiresinë në qeverisjen e lëvizjs.

Europa është e plakur e kërkon fuqi punëtore të re, e të kualifikuar, ky është një faktor tërheqes për rinin shqiptare, porjanë edhe shume arsye të tjera, si progresi gradual në të gjitha fushat, që do zbuste emigrimin.

Megjithëatë, duan apo nuk duan “patrikotët” duhet te themi të vërtetën, se emigrimi sjellë mëshumë të mira, e të mos shikohet si një e keqe e madhe, por një faktor i rendesishem është krijimi i frymës pozitive, nga te githe forcat politike, sindikatat, shoqatat, mjetet e informimit etj… per te krijuar fryme besimi.

Gjithë bota emigron, kjo eshte një ndër 5 lirite themelore te njeriut sot dhe asgje e keqe nuk ndodh. Njeriu gjithmonë kërkon një jetë më të mirë.

Në SHBA, Kanada, ka italian, gjermane, irlandeze, hebrej, holndeze etj, etj… qe vazhdojne dhe shkojnë cdo dite, jane të shkolluar dhe të pashkolluar dhe emigrojnë edhe pse vendet e tyre jane shume me te zhvilluara nga Shqiperia. Por nuk kemi dëgjuar askënd nga politikanët e tyre të ulërasi për shpopullim, por kanë shtrirë dorën e lypjes për ndihmë emigracionit, për të mos përfunduar në katastrofë.

Kjo loja me “po boshatiset vendi” nuk frikson askënd, por është loja e politikaneve zuzare, që duke përdorur këtë trillim, gjoja kujdesen per popullin, të cilët i tmerron zhvillimi dhe mirqënia e shqiptarëve, të cilët kështu mund të largohen nga shitja e votës për një thes miell dhe përfundimisht kështu vjen largimi nga politika i këtyre sharlatanëve mediokër. /Ekskluzive.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *