Categories
Uncategorized

E ka pranuar dhe shkenca: Motra me madhe është iIaçi i jetës: l ka bekuar Zoti ata që e kanë!

Rëndësia e të pasurit një motër: Gri ndjet dhe mosmarrëveshjet kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë të shumta, por duhet pranuar se të pasurit një motër të përmirëson jetën.

Foto Guance, Immagini E Vettoriali

Këtë tani e vërteton edhe shkenca, dhe në veçanti një studim i botuar në Journal of Family Psychology. Anketa thekson se motra, e madhe personifikon një shërim të vërtetë për shëndetin tonë mendor dhe vetëvlerësimin.

Studimi

Studimi analizon rëndësinë e të pasurit të një motër jo vetëm në moshë të pjekur, por sidomos në adoleshencë. Anketa në fakt ka përfshirë 395 familje me më shumë se një fëmijë të moshës ndërmjet 10 dhe 14 vjeç. Hulumtuesit mblodhën një informacion të madh mbi dinamikën e secilës familje, të ndjekur për një vit.

Rezultatet e habitshme

Analizat statistikore kanë treguar se të kesh një motër të mbron në adoleshencë nga ndjenja e vetmisë, nga fakti që mund të jesh e padëshiruar në disa ambiente, nga ndjenja e f ajit, sik letit dhe fr ikës.

Më e rëndësishme se prindërit?

Hulumtimi gjithashtu ka gjetur se një motër e dashur, si për vajzat dhe për djemtë, ka promovuar vepra të mira, të tilla si ndihma e një fqinji ose bashkëpunimi me fëmijët e tjerë në shkollë. Sipas ekspertëve, edhe pse në kufijtë e absurditetit, janë motrat që inkurajojnë këtë lloj qëndrimi, më shumë sesa vetë vetë prindërit.

Me pak fjalë: Nëse ke një motër je me fat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *