Categories
Uncategorized

Kur populli vuante për bukë,ja sijetonte Enver Hoxha, gazetari anglez publikonfotot e pabesueshmenga shtëpia e ish-diktatorit (Foto)

“Një vend i mrekullueshëm, edhe pse i fri kshëm për t’u vizituar. Tirana është një vend
interesant. Disa tregime nga Shqipëria vijnë së shpejti.”Kështu paralajmëron gazetari i
‘The Guardian’ Shaun Walker i cili është futur brenda vilës së di ktatorit Enver Hoxha

Sa ishte gjallë di ktatori, e gjithë ‘Zemra e Tiranës’, ish-Blloku, u mbyll për publikun.
Vendin e zunë krerët kryesorë të partisë. Tani, kjo është pjesa më e gjallë e Tiranës…
Në katin e poshtëm të vilës së Enverit kishte një pishinë dhe një hyrje në një tunel që e
çonte në një bunker, para nojakun HOXHA, nëse do i duhej t’ia mbathte.
Edhe pse shqiptarët nuk kishin akses në literaturën e huaj, Hoxha i dashuronte librat
dhe kishte një shpërndarje vjetore të librave francezë që i vinin nga Parisi.Rafte librash
kudo. Shumë prej tyre ishin titujt e tij ose literatura të tjera marksiste.

Dhomat janë mjaft funksionale, të bëra me më të mirën që Shqipëria ofronte në
aspektin e mobiljeve dhe aksesorëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *