Categories
Uncategorized

Mos shkoni direkt e në spital : Nëse keni temperaturë, kollë apo dhimbje fyti..

Skënder Brataj ka dhënë disa këshilla për të gjithë qytetarët shqiptarë se si të menaxhojnë situatën në të cilën ndodhemi për shkak të përhapjes.

Ai ka dhënë këshilla për të gjithë qytetarët e ngujuar nëpër banesa se si të trajtojnë, në kushte shtëpie, disa shenja që mund të kenë ku me te perhapurat jane temperatura dhe dhi mbja e fytit.

Ai tregon me detaje se çfarë il’açesh duhet të përdorim në rastet kur kemi temperaturë, kollë, dhi mbje fyti apo diarre.

“Nëse keni ardhur nga një vend i prekur, ose keni qenë në Shqipëri në kontakt me persona të konfirmuar, jeni të lutur të qëndroni në shtëpi për 14 ditë.5htyp hapësiren rek’lamuese më poshtë dhe lexoni lajmin e plotë

Çdo qytetar që në banesë do të shfaqë shenja, të ndjekë këto këshilla. Nëse do të ketë temperaturë, të paktën për 2 ditë, mbi 38.5, është e këshilluar ta trajtojë atë me paracetamol, nga 500 deri në 1000 miligramë, për të rritur është 1000 miligramë.

Nëse pas dy ditës nuk kontrollohet temperatura, mund të përdorni brufen 400 apo 600 miligramë dhe mund ta bëni edhe nëpërmjet këshillimit me mjekun apo pediatrin. Nëse do të keni kollë, mund të përdorni shurupe të ndryshëm, që përdoren për qetësimin e kollës.

Nëse do të keni dhimbje fytit, mund të përdorni spraj, propolis, gargarë, paracetamol apo brufen. Mund të përdorni edhe kompleks vitaminash. Lëngje frutash, çaj, ushqime të shëndetshme, fruta dhe perime.5htyp hapësiren rek’lamuese më poshtë dhe lexoni lajmin e plotë

Nëse do të keni ethe, është një nga gabimet që bëhet duke i mbuluar me batanije, por do të thotë që në atë moment trupi porrit temperaturën për të lu. ftuar mikr. obin në organizëm, nuk duhet të mbulohemi por të zhvi shemi dhe të trajtojmë rritjen e temperaturës.

Nëse temperatura është 39 apo 40, mund të përdorim edhe kompresat me ujë të vakët, sidomos tek fëmijët në rrëzën e kof shës, në sqetulla dhe ballë. Nëse do të keni diarre merrni loperamid, ose buskopan. Duhet të kujtoheni për protokollin e higjienës personale.

Ruani qetësinë, jemi bashkë. Ajros ambientin, dezinf. ekto mobiliet, laji duart as amë shpesh, përdor maskën nëse jen në grup me njerëz. Ruaj distancën nga njerëzit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *