Categories
Uncategorized

Heqja e vizave në janar 2024, Behgjet Pacolli: Turp! Shqipëria duhet të kishte dhënë që në fillim pasaporta për kosovarët

Politikani dhe biznesmeni shqiptar i Kosovës, Behgjet Pacolli thotë se liberalizimi i vizave për Kosovën në 1 janar 2024 është një turp. Sipas tij, kosovarët janë në mes të Europës dhe mbahen të mbyllur pa arsye.

Pacolli thotë se që në fillim Shqipëria duhet të kishte lëshuar masivisht pasaporta për shqiptarët e Kosovës, njëlloj sikur ka bërë Rumania për Moldavinë.

“Liberalizimi i vizave për Kosovën vetëm në janar 2024 është e tepërt!! Pa asnjë respekt për qytetarët kosovarë, në mes të Evropës, qytetarë që vazhdojnë të mbahen të mbyllur, pa asnjë arsye. Gjithë kjo shtyrje e pritje për qejfin e dikujt që Kosovën as nuk e ka njohur si shtet të pavarur. Sinqerisht turp!!

Tani mos të flasim për vlera demokratike. Qytetarët e Kosovës do të presin edhe një vit por çka do të ndryshon, çka do të jetë ndryshe pas një viti? Mendoj që nga fillimi është dashtë që Shqipëria të lëshon masovikisht pasaporta edhe për qytetarët tonë, atë që e ka bërë Rumania për Moldavinë”, shkruan politikani dhe biznesmeni Behgjet Pacolli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *