Categories
Uncategorized

Kush është “Feste”, njeriu që akuzon SPAK se v.rau Vis Dedaj e nënën e tij, çfarë tregoi Coli për Lul Berishën

Festim Qoli, një prej personave të shp.allur në kërkim nga SPAK dhe që në Durrës, njihet me nofkën “Feste”, është një nga njerëzit që jo vetëm se njihet si kontigjent në kartotekat kr.iminale të Policisë së Shtetit, por është evidentuar si njeriu që ka që.lluar me ar.më zj.arri, në drejtim të Lulzim Berishës, që konsiderohet nga prokuroria si ka.po i Bandës së Durrësit.

Një fakt i tillë ka dalë gjatë dëshmisë së dhënë para Gjykatës së Kri.meve të Rënda, nga bashkëpunëtori i Drejtësisë, Adriatik Coli, i cili ka rrëfyer se kur është kthyer nga Italia në Durrës, kishte mësuar se Lulzim Berisha dhe Festim Qoli, kishin pasur një ko.nflikt ku në sherr e sipër Festim Qoli, e ka që.lluar me ar.më Lulzim Berishën.

Qoli, që tashmë akuzohet nga SPAK, për vr.asjen e Ervis Dedaj dhe nënës së tij, Fatmira Dedaj, rezulton të ketë dëshmuar në procesin gjyqësor që zhvillohej kundër anëtarëve të Bandës së Durrësit, duke treguar se mes Lulzim Berishës dhe vetë atij, nuk ka pasur ndonjë pë.rplasje me ar.më.

Por çfarë ka treguar në atë periudhë, Adriatik Coli, i cili në cilësinë e bashkëpuntorit të vra.sjeve të bëra nga anëtarët e Ba.ndës së Durrësit dhe si bashkëpuntor Drejtësie ka treguar se:

“…kam ikur në Itali, dy ditë pas vr.asjes së Ilir Koldashit, në muajin tetor 2005. Unë kam qenë bashkautor, por më pas mësova se në Itali më kishin ndjekur persona që donin të më vr.isnin. Në këtë kohë kam vendosur me vullnetin tim të lirë, të kthehem në Shqipëri dhe të paraqitem para or.ganeve të drejtësisë për të deklaruar gjithçka dija lidhur me vr.asjen e Ilir Koldashit, si dhe gjithë aktivitetin kr.im.inal të grupeve kr.iminale të qytetit të Durrësit, në të cilat edhe unë ka qenë pjesë…” – ka treguar Coli.

Më tej ai ka shtuar se: “…në muajin dhjetor të vitit 1997, unë u ktheva në Shqipëri, pasi më ktheu policia gjermane. Kur u ktheva në shtëpi, përballë banesës time, kishte ardhur për të jetuar një familje e re. Pjesëtar i kësaj familje ishte shtetasi Lulëzim Berisha, i moshës rreth 35 vjeç. Unë këtë shtetas e njihja. Si rezultat i fqinjësisë ne krijuam shoqëri me njëri-tjetrin, e cila u forcua akoma dhe më shumë, pasi Lulin e që.lloi me pi.stoletë, Festim Qoli, të cilin e thërrisnin “Feste”. Kjo ngjarje ka ndodhur në verë, ndoshta në vitin 1998, tek lokali “Xhorxhit të Nores” që ndodhet në afërsi të “Nish Gomës” së vjetër në Durrës. Nga Luli dhe persona të tjerë kam mësuar se së bashku me “Festen”, atë ditë që u që.llua Luli ka qenë edhe K.P. Të dy këto shtetas kanë që.lluar ndaj Lulit. Edhe Luli i kishte qël.luar këta të dy me pi.stoletë, po nuk i kishte go.ditur. Unë kam mësuar se shkaku i për.plasjes me a.rmë midis “Festes” dhe Lulit ishte ba.nal…” – tregon Adriatik Coli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *