Categories
Uncategorized

Rama: Në vendet e BE-së po vështirësohet jeta, emigrantët do të kthehen këtu. Presim që…

Kryeministri Edi Rama e shikon largimin e të rinjve nga vendi jo si një fenomen ekskluzivisht i Shqipërisë por një trend europian.

Kryeministri në bashkëbisedimin me të rinjtë e Kamzës u dha këtë argument se përse mendon që trendi largimit të shqiptarëve do të ulet.

“Unë kurrë nuk do t’i them një të riu që shiko, ti nuk duhet ta mendosh që të provosh fatin tënd, të kapësh majën e botës. Se kjo është gjëja më e natyrshme, por ama kurrë po ashtu nuk do t’i them dot një të riu se këtu s’ka mundësi. Këtu ka mundësi, se po mos kishte mundësi nuk do kishte plot njerëz që kthehen. Nuk janë aq sa ikin, jemi akoma në një trend ku ikin më shumë sesa kthehen, por jam i sigurt që ky trend do fillojë të ndryshojë dhe koha e ikjeve më shumë sesa kthimeve tanimë po shkon drejt ezaurimit dhe do fillojnë kthimet më shumë sesa ikjet edhe për një arsye tjetër, se andej po bëhet gjithmonë e më vështirë”, tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *