Categories
Uncategorized

Ankandi i grurit, kryetari i komisionit: E bëj si të më teket! Administratori, sherr me gazetaren (VIDEO)

Universiteti Bujqësor i Tiranës, hapi një tender për shitjen e grurit kokërr në datën 8 Gusht 2022. Një përfaqësues i një subjekti në tender pretendon se procedura u zhvillua me shkelje e abuzime.

Ndriçim Boshnjaku tregoi se mësoi për zhvillimin e ankandit. Ai kërkoi informacion për sasinë që donte të merrte një mostër të grurit për kryerjen e analizave, por kjo iu mohua nga Universiteti Bujqësor.

Në dokumentet standarde të ankandit publik, nuk shkruhej sasia totale e grurit, por vetëm çmimi fillestar 4200 lekë me TVSH. Boshnjaku tregoi se drejtori i shitjeve të institucionit, Altin Myrta i ka thënë se gruri është shitur para se të zhvillohet ankandi.

“Sipas informacioneve për këtë ankand del që sasia e grurit është 147 tonë. Ndodh që procedura kishte vetëm çmimin për kuintal që si rregull duhet vlera në kuintal, vlera totale, dhe sasia se sa. Që këtu fillon shkelja. Kur bëj kërkesë për tërheqjen e dokumentacionit të këtij ankandi unë has në një problem. Më vjen drejtori i shitjeve të këtij institucioni, quhet Altin Myrta dhe më tha do e marrësh grurin ti? I thashë, po do marr pjesë. Tha, grurin e kam shitur”, tha Boshnjaku.

Kjo bisedë është bërë para datës 8 Gusht. Për pasojë denoncuesi bëri kallëzim në SPAK dhe për ankandin u caktua një datë tjetër, në 19 Gusht.

“Në procedurën tjetër anulohet si ankand. Nuk më japin asnjë përgjigje se pse u anulua ky ankand dhe rishpallin një ankand, tjetër, në një datë tjetër, në datë 19”, tha denoncuesi.

Por në përsëritjen e procedurës, Universiteti Bujqësor i Tiranës ndryshoi kriteret duke shtuar një pikë të re, që përfituesi i ankandit të ketë fabrikë mielli.

“Në momentin e fundit më japin mostrën e grurit që është ky, me këtë pullë sigurie. Çfarë të bëj diën e fundit me këtë grurë, kur unë analizat e fundit duhet t’i bëj të paktën një javë përpara, se unë duhet të gjej blerësin e këtij gruri”, u shpreh denoncuesi.

Sapo nisi ankandi, zarfi i Ndriçim Boshnjakut u hap i pari dhe këtë të fundit e nxorrën jashtë edhe pse procedura duhet të ishte transparente. Kryetari i Komisionit në prani të operatorëve ka tentuar që të nxjerrë jashtë Boshnjakun.

Ndiqni videon nga emisioni “Stop”:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *