Categories
Uncategorized

Jetojne bashkë prej 10 vitesh dhe po rrisin fëmijë bashkë, dy gratë shqiptare: Shteti na ka

Alba dhe Eda, që prej 10 vitesh po jetojnë historinë e tyre të dashurisë, janë tashmë nëna të dy

vajzave binjake. Në një intervistë në “Goca dhe Gra”, dy zonjat treguan momentin dhe hapat që ndoqën për të sjellë në jetë fëmijë.

Gjithë procedurën, ato e kanë bërë në Shqipëri, ku siç thonë, janë përballur me sf ida dhe disk

r minimin e mjekëve në klinikat private në vendin tonë. “Kishim 10 vite marr dhënie, 7 vite

bashkëjetesë. Kemi kaluar çdo gjë së bashku. Fëmijët i kemi dashur që në fillim, por nuk ishin pjekur kushtet ekonomike, familjare.

Ishte e thjeshtë për ne të vendosnim kush do ta mbante fëmijë. Kemi dashur të kemi fëmijë të dyja, por për mua nuk është pr blem. Unë kam pr bleme fiz ike, kështu që vendosëm që fëmijët do i mbante Eda.

Çdo gjë u bë në Shqipëri. Në një klinikë u disk minuam, u prezantuam sikur Eda ishte nënë e vetme dhe doktori më pyeti kush je ti, i thash jam shoqja e ngushtë. Tha nuk mund ta bëj sepse

nuk ma l jon ligji. Në këtë mënyrë i hap rrugë familjeve dhe nuk mund ta bëj këtë, më tha doktori”.

Te klinika e tretë që kemi shkuar, çdo gjë shkoi mbarë. Ka qenë procedurë in v tro, shpjegon Alba.

Por, tashmë Alba dhe Eda kanë një b teje ligjore, ligji shqiptar nuk njeh bashkë mëmësinë. Megjithatë, ato thonë se janë të vendosura t’i shkojnë deri në f nd dhe të zgjidhin hapat ligjorë në vendin tonë.

“Jemi në be jë ligjore me gjendjen civile, që të kemi emrin e bashkëmëmësisë,. Në çerdhe është bërë një regjistrim i përkohshëm i vajzave, që të marrim shërbimet bazë, por emri i tyre nuk figuron në e-Albania. Ne jemi në kontakt me avokatë dhe noterë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *