Categories
Uncategorized

E Dini Se Çfarë Ndodh në Organizëm Nëse Nuk Hani Sheqer Për 10 Ditë..

Sheqeri ka një efekt shkatërrimtar në organizëm dhe nxit shfaqjen e shumë problemeve dhe sëmundjeve shëndetësore siç janë: diabeti i tipit 2, sëmundjet e zemrës, kanceri apo obeziteti.

Konsumi i sheqerit ka pësuar një rritje të ndjeshme, për faktin se një pjesë stërmunduese e ushqimeve të përpunuara janë plot me sheqer.

Ekspertët, të cilëve u referohet thonë se për fat të mirë, dëmi që shkakton sheqeri në organizëm mund të riparohet.

Njeriu mund të kufizojë përdorimin e sheqerit por duhet ta bëjë këtë dalëngadalë sepse heqja dorë menjëherë prej tij shkakton probleme të tjera.

Sipas ekspertëve, njeriu mund të ketë përmirësime nëse heq dorë nga sheqeri për vetëm 10 ditë.

Përfitimet Në Organizëm Nëse Hiqni Dorë Nga Sheqeri Në 10 Ditë
Një studim i Universitetit të Kalifornisë ka zbuluar se në vetëm 10 ditë në organizëm ndodhin shumë gjëra pozitive.

Niveli i triglicerideve ulet me 33 pikë, ndërsa kolesteroli i keq ulet me pesë pikë.

Në vetëm 10 ditë, rreziku i diabetit të tipit 2 ulet bashkë me tensionin e gjakut.

Kujdes Me Ushqimet e Përpunuara
Ushqimet e përpunuara dhe të paketuara që gjenden në market mund të reklamohen si pa yndyrë, por jo domosdoshmërisht pa sheqer.

Ky truk marketingu fsheh faktin se ndonëse sheqeri nuk ka yndyrna, ai depozitohet në organizëm sikur të ish i tillë duke stërmunduar mëlçinë.

Ekspertët thonë se 10% e kalorive të konsumuara çdo ditë duhet të jenë sheqerna shtesë, një sasi që përkthehet në 12 gramë.

Tek ushqimet e përpunuara, sheqeri maskohet me emërtime të ndryshme ndaj kur të lexoni etiketat përpiquni të zbuloni nëse një produkt i caktuar përmban glukozë, fruktozë, shurup misri, sukrozë, maltosë, sheqer panxhari, e të tjerë.

Hiqni Dorë Nga Sheqeri Gradualisht
Një nga mënyrat më të mira për të hequr dorë nga sheqeri është të mos blini ushqime të paketuara e të gatshme por të konsumoni më shumë ushqime të freskëta.

Duke qenë se sheqeri krijon një varësi më të rrezikshme se droga, ekspertët, të cilueve u referohet AgroWeb.org thonë që duhet të hiqni dorë nga sheqeri në mënyrë shumë graduale./AgroWeb.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *