Categories
Uncategorized

Si mund tja japesh vajzen per nuse, atij qe i beri kete gje? Ina Kollcaku ne l ot: Prinderit shqiptare po

Një ngjarje e ndodhur mesditën e të mërkurës në qytetin e Klosit, ka tro ditur mbarë opinionin publik. Si pasojë e një konf ikti mes fëmijësh, kanë mbetur të v arë 3 persona e 2 të tjerë të pl gosur.

Djali 17-vjeçari Kenado Shira, ndërsa babai i tij, Liri Shira nd rroi jetë rrugës për në spital. Autori, Fiqiri Mjeshtri u gjet i v tëv are ne një nga rrugicat e qytetit. Në këtë mbetën të pl gosur dhe babë e bir, Eglantin dhe Renato Hasula.

Përveç bilancit të ardhur nga kjo histori, ajo që mbetet tr nditëse është se edhe sot e kësaj dite është e lehtë të merret jeta e një të m turi vetëm për shkak të “mo alit”, apo po për hir të këtij të fundit, vajzat të det rohen të martohen apo fejohen me atë që mund të jetë dh nuesi i tyre. Psikologia Ina Kollçaku, u shpreh se prindërit e kanë më të lehtë të pranojnë që vajza edhe t’u hedh valium, e të h dhet nga dritarja, se sa vajza të marri leje për të dali nga shtëpia, mjafton që ata të mos kenë dijeni se çfarë po ndodh.

Ina Kollçaku: Ajo që mua më bezdisi më shumë dhe më bëri përshtypje ishte fjalia e të vëllait të personit që kreu vr sjen, i cili tha se i ati kishte thënë “o merre për nuse…”. Çfarë do të thotë kjo? Ne kishim një problem sh ntazhi, ai realisht mendonte se kishte një sh ntazh. Çfarë do të thotë kjo?

Ti je dakord të martosh vajzën tënde me një dh nues psik logjik, emocional, vetëm se foli. Nëse martohet është në rregull dhe do ishte në rregull nëse do ishte vazhdueshëm në atë sh ntazh emocional dhe psikologjik. Kjo do të ishte gjëja më e ndershme që mund të bënte personi në atë rast?

Kjo nuk më “ndejti” mirë dhe mendoj se kjo është probl matika reale, të parit e nderit në formë s ks ale. Kur vjen puna te tema që kanë të bëjnë me s ksin, personazhet që e bëjnë kanë një s lm të përditshëm dhe nuk është komode të flasësh në televizion. Çfarë kam vënë re në rrethe, prindërit e kanë më të lehtë të pranojnë që vajza edhe t’u ketë hedhur valium e të jetë h dhur nga dritarja, se sa vajza të marrë leje për të dalë nga shtëpia. Mjafton që ata të mos kenë dijeni se çfarë po ndodh.

Rudina Magjistari: Jeta nuk ka rëndësi. Kjo është shumë egoiste. Nuk është punë nderi. Është egoiste.

Ina Kollçaku: Fakti që nëse një dh nues, që dh non vajzën tënde është në rregull dhe nuk “e vr sim”, kjo është më e tr shtueshme se e gjithë ngjarja, kjo është e papr nueshme. Sot e kësaj dite, baballarët e vajzave heshtin përballë çdo gjëje, mjafton që vajza të fejohet e të martohet. Kjo është një dramë e madhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *