Categories
Uncategorized

A ka të drejta vjehrra mbi nusen e saj?

Burri pyet nje njeri te urte dhe te mencur:A ka të drejta nëna e burrit (vjehrra) mbi nusen?

Njeriu i urte dhe i mencur iu pergjigj: Jo.Vjehrra nuk ka të drejta mbi gruan (nusen), porse është prej dashamirësisë dhe mirësisë qe ta dojë të kujdeset për të (vjehrrën) në lidhje me interesat e saj dhe t’i shërbej asaj në punët e lehta me miresjellje dhe kujdes.

Ajo nuk ka obligime ndaj saj por vetem miresjellje. Nje fjale popullore thuhet se miresia do te sjell vetem miresi.

Ndaj ajo duhet ta respektoje ate pasi dhe moshat ndryshojne dhe ajo mund te kete me shume nevoje per ndihme.

Kjo eshte nje miresi. Cdo veper e mire eshte si ajo mbjellja e ares me bime qe nje dite do ti korresh frutat e saj edhe pse mbjellja ka veshtiresite e saj. Ne fund e mira do te sjell miresi. Keshtu thonin te paret tane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *