Categories
Uncategorized

U kthyen nga emigrimi në Greqi, familja nga Belshi ndërton fabrikën në Shqipëri për…

Fotot e familjes së kthyer nga emigrimi i ka bërë publike kryeministri Edi Rama, i cili thotë se tashmë fermerët shqiptarë po kthehen të investojnë në vendin e lindjes, pas programeve mbështetëse nga qeveria.

“Përmes programeve të mbështetjes së qeverisë, fermerët shqiptarë po kultivojnë çdo vit e më shumë kultura të shumta bujqësore. Familja e Pëllumb Jollës nga Dumreja pas vitesh të gjata emigrimi në Greqi vendosi të kthehej në vendlindje e të investonte në hapjen e një fabrike për prodhimin e vajit të ullirit, një kulturë mjaft e përhapur në zonën e Dumresë. Fabrika furnizohet nga një rrjet i gjerë fermerësh duke siguruar certifikimin, standardin, cilësinë dhe paketimin e duhur për të konkurruar në tregun vendas dhe atë të huaj”, shkruan Rama.

Me një fond total prej 4.9 miliardë lekë nga buxheti i qeverisë shqiptare, Skema Kombëtare e Mbështetjes në Bujqësi këtë vit, është më e madhja në financimet direkte për fermerët aplikantë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *