Categories
Uncategorized

Po konsiderohet si sëm/undja e shekullit nervi shiatik : Ja mënyra se si të shëptoni një herë e mirë nga ky problem

Po konsiderohet si sëm/undja e shekullit nervi shiatik : Ja mënyra se si të shëptoni një herë e mirë nga ky problem
Konsiderohet si sëm .undja e shekullit, dhim.bja e shpinës mund të shkaktohet nga disa faktorë, të tilla si një mënyrë jetese e ulur, sjellje e dobët, dhi.mbje nervi shiatik, stresi, dështimi i veshkave dhe plakja. Kur bëhet fjalë për dhi.mbje të nervit shiatik, gjërat ndërlikohen dhe dhim.bja bëhet e padurueshme.

Kjo pato logji karakterizohet nga dhim.bje të forta në pjesën e poshtme të muskujve dhe muskujve të këmbës. Për t’i lehtësuar ato, bëni këtë ushtrim të thjeshtë 60 sekondash çdo ditë. Skiatika është një problem i vërtetë shëndetësor.

Në Francë, përhapja e nervit shiatik është me të vërtetë 8 në 1000, ose 435,000 raste të deklaruara çdo vit. Këto dhim.bje, të cilat ndodhin pas një kompresimi të nervave , zakonisht ndjehen në njërën anë të trupit. Ata arrijnë në mollaqe dhe mund të shtrihen në këmbë, ndonjëherë edhe në pjesën e poshtme të shpinës.Dhi.mbja e nervit shiatik ose siç quhet ndryshe neuriti shiatik është një sëmu. ndje shumë e zakonshme tek të rriturit.

Eshtë një inflamacion i nervit shiatik i cili është nervi më i gjatë dhe më i madh në trupin e njeriut. Ka një funksion të ndjeshëm dhe motorik; siguron ndjeshmërinë e lëkurës së gjymtyrëve të poshtme dhe aftësive motorike të nyjeve të gjurit dhe hip.

Nervi shiatik kontrollon edhe muskujt e këmbës dhe këmbës dhe kofshës. Kur ju bëni presion mbi nervin, ju përjetoni dhim.bje të forta që duken si një shtrirje e papritur ose dëmtim i shtyllës kurrizore.

Dhi.mbja shkaktohet sepse nervi është nën një kompresim mjaft të fortë dhe mund të shfaqet në forma të ndryshme. Ka shumë shkaqe të nervit shiatik.

Qëndrimi i dobët, shtatzënia, mbipesha, ligamenti ose muskul muskujt ose spazma , veshja e takave të larta ose gjumi në një dyshek tepër të butë mund të jetë shkaktuar.

Sidoqoftë, ka edhe shkaqe të tjera më serioze që mund të shkaktojnë dhi. mbje të nervit shiatik.

Uluni në dysheme me këmbën e majtë drejt dhe pastaj tërhiqni gjurin e djathtë drejt gjoksit. Qëndroni 10 sekonda në këtë pozicion dhe më pas përpiquni të bëni të njëjtën gjë me këmbën tjetër.

– Shtrihuni në shpinë, të dy këmbët janë të përkulura dhe të ngritura nga toka, atëherë bëni lëvizje të lehta lart e poshtë për 10 sekonda.

– Gjithmonë shtrihuni në shtrat, kapni njërën nga këmbët dhe tërhiqeni në gjoks.

Mbajeni për 10 sekonda, pastaj bëni të njëjtën gjë me këmbën tjetër. – Pastaj uluni në dysheme, shtrini dy këmbët tuaja dhe përpiquni të prekni këmbët me duart tuaja. Mbajeni për 10 sekonda.

Sidoqoftë, është e nevojshme të konsultoheni me një specialist për të zbuluar se nga çfarë vuani vërtet, sepse sipas diagnozës tuaj, ushtrime të caktuara mund të mos ju përgjigjen juve ose madje të përke qësojnë dhim.bjen tuaj.

Nxehtësia : Zbatimi i nxehtësisë në zonën e dhim.bshme mund të lehtësojë dhim.bjen dhe të zvogëlojë inflamacionin. Për këtë, ju mund të aplikoni fasha të ngrohta në zonën e prekur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *