Categories
Uncategorized

Kjo është mënyra se si të largoni bakteret e dëmshme të zorrëve..

Kjo është mënyra se si të largoni bakteret e dëmshme të zorrëve..

Hudhra: Hudhra detoksifikon dhe në të njëjtën kohë siguron ushqim për bakteret e dobishme të zorrëve. Sidoqoftë, hudhra funksionon vetëm kur konsumohet e papërpunuar. Disa njerëz përziejnë hudhrën me mjaltë për ta bërë atë më të shijshëm dhe më të lehtë për t’u ngrënë.

Vaji i mentës: Shumë njerëz betohen për vajin e mentës kur kanë probleme me stomakun. Sidoqoftë, shumë pak njerëz e dinë që ky vaj mund të shkatërrojë bakteret patogjene pa shkaktuar dëme anësore në kulturat e dobishme. Sidoqoftë, vaji i mentës mund të zhvillojë efektet e tij kundër baktereve të dëmshme nëse mund të arrijë në zorrën e hollë. Për ta arritur këtë, vaji i mentës duhet të merret në kapsula gastro-rezistente. Kapsula të tilla sigurojnë që gjithçka në to të kalojë e paprekur përmes stomakut dhe që përbërësit të lëshohen vetëm dhe vetëm në zorrë.

Vaj rigoni: Ju gjithashtu mund të përdorni vaj rigoni. Detajet mbi vajin e rigonit mund t’i gjeni këtu: vaj rigoni.
Ekstrakt Lapacho: Ekstrakt Lapacho ekstrakt Pau D`Arco) do të ishte një tjetër zgjedhje e shkëlqyer për të pastruar trupin nga bakteret e dëmshme. Dy opsionet e fundit funksionojnë edhe kundër kërpudhave, që do të thotë se ato mund të përdoren edhe për infeksionet Candida.
Bentonite: Një agjent tjetër i mirë detoksifikimi është bentoniti. Bentoniti mund të largojë toksinat e të gjitha llojeve nga organizmi. Por mund të përdoret gjithashtu për të eleminuar bakteret e dëmshme të zorrëve përmes adsorbimit. Në të njëjtën kohë, bentoniti krijon një mjedis të këndshëm të zorrëve në të cilin bakteret e dobishme të zorrëve duan të vendosen.

Probiotikë: alsoshtë gjithashtu e rëndësishme që të merrni baktere të dobishme për disa javë deri në tre muaj. Ju mund ta bëni këtë duke ngrënë ushqime të fermentuara (lakër turshi të papërpunuar, lëngje të fermentuara të acidit laktik të papërpunuar, pije bukë, etj.) Ose duke marrë preparate probiotike. Përgatitjet probiotike në kapsulat enterike janë natyrisht shumë më efektive sesa ushqimet e fermentuara, pasi numri i baktereve të dobishme që arrijnë në zorrë me kapsulat është shumë më i lartë. Në ushqimet e fermentuara, disa nga bakteret eliminohen nga acidi gastrik në stomak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *