Categories
Uncategorized

Ja Kush Eshte Vitamina Kryesore Për Një Kujtesë Të Fortë..?!

Pavarësisht të gjithë këshillave të mjekëve dhe ekspertëve për një dietë sa më të pasur ushqimore, duket se mungesat në vitamina janë ende prezente.

Këtë e pohojnë shumë mjekë të cilët shprehen se pavarësisht larmishmërisë në ushqime, jo gjithnjë njerëzit arrijnë të zgjedhin ato me më shumë vitamina.
Veçanërisht disa prej tyre të cilat duhet të konsumohen çdo ditë dhe në mënyrë të vazhdueshme.

Këto vitamina luajnë një rol të rëndësishëm në mbarëvajtjen e të gjithë organizmit dhe trurit.

Me shfaqjen e shumë sëmunddjevee të reja apo përhapjeen e atyre të vjetrave nëpër të gjithë globiin, mungesa e tyre pa dyshim që vihet re.

Në këtë artiikuull do të gjeni sasinë e duhur të elementit kyç që ju ndihmon të keni një kujtesë dhe tru më të forttë.

Vitamina Që Ju Duhet Për Shëndetin e Trurit

Quhet koliinë, ose ndryshe B4, dhe që prej vitit 1998 është renditur ndër nutrientët më të rëndësishëm për organizmin e njeriut.

Gjendet me shumicë tek vezët, mishi apo bulmeti, por megjithatë duket se shumë njerëz vuaajnnë nga mungesa e saj.

Kjo vitaminë është e rëndësishme për funksionimin e mirë të shumë organeve dhe veçanërisht trurit.

Sistemi neervor e përdor këtë vitaminë për të forcuar kujtesën, humoriin dhe lëvizjen e mirë të muskujve.

Duke e kthyer kështu këtë nutrient ndër më të rëndësishmit për mbajtjen e trurit në formë.

Doza e Duhur Për Çdo Organizëm
Megjithëse mëlçia e prodhon vetë një sasi të caktuar të koliinës, pjesa më e madhe e saj duhet të merret nga ushqimet.

Për këtë rekomandohet konsumimi i një sasie të caktuar çdo ditë të cilën jua shpjegojmm më pposhttë.

Mjekët prej 20 vitesh tashmë rekomandojnë një doozë ditore prej 550 miligramësh në për burrat dhe 425 mg për gratë.

Kjo doozë rritet për gratë shtatzëna të cilat duhet të marrin rreth 550 mg kolinë në ditë.

Marrja e kolinës nëpërmjet ushqimeve nuk është e vështiirë pasi vetëm një vezë përmban 113 mg koliinë në çdo kokërr.

Mjekët rekomandojnë të mos konsumoni më shumë se tre vezë në ditë ndaj kolinën mund ta merrni edhe nga ushqime të tjera.

Sasi të mëdha të saj gjeni tek mishi apo bulmeti, në këtë mënyrë do të keni një dietë të shëndetshme.

Kjo vitaminë funksionon si një kurë parandaluese kundër plakjes së trurit apo sëmunddjevee si Alzhaiimer dhe Dementiia.

Nëse merret në dozaat e parashikuara nga mjekët koliina do të funksionojë si një mbrojtëse për qeliizaat dhe neuroneet e trurit.

Në këtë mënyrë do të keni kujtesë më të fortë dhe ttru më të shëndetshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *