Categories
Uncategorized

(video-foto)Kυr pσpυlli vυante për bυkë, shikσni si jetσnte Enver Hσxha, gazetari anglez pυblikσn fσtσt e pabesυeshme nga shtëpia e tij

“Një vend i mrekullueshëm si Shqiperia gjen ne te shume vende te bukura por Tirana është një vend interesant. Disa tregime nga Shqipëria vijnë së shpejti.”

Keto jane fjalet e gazetarit te njohur te ‘The Guardian’ Shaun Walker i cili është futur brenda vilës së di ktatorit Enver Hoxha dhe ka nglur pa fjale duke fotografuar cdo gje dhe ne qender te Tiranës ai e ka shijuar pa fund vilen e diktatorit Hoxha.
Në katin e poshtëm të vilës së Enverit kishte një pishinë dhe një hyrje në një tunel që e çonte në një bunker, para nojakun HOXHA, nëse do i duhej t’ia mbathte.

Edhe pse shqiptarët nuk kishin akses në literaturën e huaj, Hoxha i dashuronte librat dhe kishte një shpërndarje vjetore të librave francezë që i vinin nga Parisi.
Rafte librash kudo. Shumë prej tyre ishin titujt e tij ose literatura të tjera marksiste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *