Categories
Uncategorized

Tahiri kërkon njohjen e shërbimit të provës, ja sa vite burg do t’i ulen nëse jepet “OK”…

Tahiri kërkon njohjen e shërbimit të provës, ja sa vite burg do t’i ulen nëse jepet “OK”…

Ish-ministri i Brendshëm Saimir Tahiri, kërkon që t’i njihet dënimi me shërbim prove. Ish ministri i Brendshëm, i cili është duke vuajtuar dënimin me 3.5 vite burg në Burgun e Lushnjes, i është drejtuar me kërkesë gjykatës së Elbasanit, për t’i njohur edhe shërbimnin e provës.

Gjykata e Elbasanit, ka vendosur edhe datën për shqyrtimin e kësaj kërkese, ku është vendosur më datë 10 tetor. Ndërsa shorti për shqyrtimin e çështjes, caktoi gjyqtarin Elis Dine. Ish ministri i është drejtuar gjykatës për njohje të këtij vendimi me argumentin se ai ka mbajtur kontakte me shërbimin e provës. Nëse kërkesa e tij pranohet ai përfiton ulje të të paktën 1.6 vite burg, raporton Fax News. Tahiri prej 8 muajsh është mbyllur në qeli.

Më 19 shtator të vitit 2019, ish gjykata për krime të rënda dënimin e Tahirit me 3.4 vite burg për akuzën e shpërdorimit të detyrës e konvertoi në shërbim prove. Ky vendim u rrëzua nga apeli i Posaçëm në shkurt të këtij viti, duke rrëzuar pezullimin e dënimit dhe duke e dënuar me burg ish ministrin Tahiri, i cili tashmë kërkon të përfitojë dhe t’i ulet dënimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *