Categories
Uncategorized

Shenja që konfirmojnë se muskujt e zemrës tuaj janë të dobët..!? Mos i Anashkaloni..!?

Zemra është organi kryesor i trupit, dhe çdo dëmtim i saj ndikon në shëndetin e gjithë trupit. Nëse zemra juaj është e dobët, edhe ju jeni të dobët. Zemra ka muskuj që duhet të punojnë në mënyrë normale. Shmangia e toksinave dhe ushqimeve të dëmshme është një hap pozitiv që mund të bëni për të ruajtur shëndetin e zemrës.

Rol kryesor ka edhe dieta e pasur me vitamina, minerale dhe ushqime që përmbajnë anti-oksidant për të mbajtur një zemër dhe trup të shëndetshëm. Shenjat e sëmundjes së zemrës mund të jenë të fshehura dhe nuk vihen re, prandaj është e rëndësishme që të hetoni simptomat hershme dhe në mënyrë të vazhdueshme të minimizoni rrezikun.

Shkaqet e dobësimit të muskujve të zemrës mund të jenë të shumta, por më kryesoret janë

– Dieta e varfër

– Pirja e duhanit

– Gjenetika

– Infeksioni kronik

– Ankthi

– Depresioni

– Presioni i lartë i gjakut

– Diabeti

– Mbipesha

– Stresi kronik

– Toksinat

– Mungesa e ushtrimit.

– Terapitë me rrezatim

Ja shenjat që tregojnë se muskujt e zemrës tuaj janë të dobët
– Vështirësi në frymëmarrje dhe gulcim.

– Ndjesia vazhdimisht e lodhjes dhe pamundësia për të qenë aktiv dhe i qëndrueshëm

– Fryrje e këmbëve, kyçeve dhe kërcinjëve.

– Dhimbje të këmbëve gjatë ecjes.

– Mpirje të krahëve.

– Çrregullim të rrahjeve të zemrës (aritmi).

– Dhimbje gjoksi.

– Kollë kronike, gëlbazë e bardhë ose e kuqe.

– Rritja e urinimit gjatë natës dhe fryrje e barkut.

– Përqëndrim i dobët.

– Rritja e papritur e peshës.

– Oreks i dobët dhe vjellje.

– Marramendje dhe turbullim në shikim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *