Categories
Uncategorized

Habit i riu shqiptar: Po tê bêsh 2-3 punê e me rrogê 60.000 lekê, blen shtêpi në Shqipêri

Habit i riu shqiptar: Po tê bêsh 2-3 punê e me rrogê 60.000 lekê, blen shtêpi në Shqipêri
Geri Kusi i riu shqiptar i cili me profesion është júríst ka theksuar se në Shqipëri mund të blesh një shtëpi
apo ta ndërtosh atë nëse bën disa punë me një pagë relativisht të mirë.

Aldo: Me ç’ para do e blesh shtëpinë ti vëlla? Geri: Me shpenzimet e mia dhe ato çfarë kam mbledhur gjatë
gjithë kësaj periudhe. Në Shqipëri, një i ri e ka mundësinë financiare që të blejë një shtëpi. Aldo morning
show: Po si e ka mundësinë? Geri: E ka mundësinë financiare me të gjitha mënyrat sepse nëse punon në
Shqipëri është e mundur të blesh një shtëpi. Aldo: Domethënë, më fal, ka të tjerë, ka shumë njerëz, që jo
sa je ti 25, po kanë 30 vite që punojnë dhe janë me kredi të f ri ksh me.
Geri ju ris ti: Nuk është puna te kredia, nëse punon në Shqipëri, nëse ke një rrogë bazë relative të majme, e
blen një shtëpi. Aldo moderatori: Cili zanat e ka rrogën relative të madhe? Geri Kusi: Mund të punosh
gjithkund, mund të bësh 2,3 punë, mund të punosh shumë. Aldo: Ti thua që po bërë 3-4 punë, do ta blesh

një shtëpi. Geri Kusi: Po. Sa i përket pagës që ai e konsideron të mjaftueshme për të blerë një shtëpi, Geri
shqipton një shifër, disi të habitshme për Aldon dhe gazetaret e programit. Albana Çaushaj: Sa duhet ta
ketë pagën një njeri në shqipëri që të ketë mundësi të marrë një shtëpi. Geri Kusi: Nëse luan deri tek 600
mijë lekë të vjetra. Albana Çaushaj: Unë bëj dy punë, personalisht, dhe kam shumë vite që bëj dy punë që
e kaloj patjetër, por nuk mundem akoma të blej një shtëpi.
E habitshme se si formula të tilla “suksesi” hidhen pa shumë mendje dhe me te nde n cë serioziteti. Metri
katror në Tiranë varion nga 1000-1200 euro për zona krejtësisht normale, jo zona vilash. Geri mund të
jetë ju ris t i mirë, por për ekonomi nuk ia thotë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *