Categories
Uncategorized

Ylli Merja : Kete bime përzieni me kripë të zezë dhe me pas lejeni gjate gjithe nates, bejeni kete per 3-4 nete me rradhe

Hithrat janë një bimë medicinale që përdoren në gatime të ndryshme si byreku, por duket theksuar fakti që janë shumë të shëndetshme, pasi përmbajnë mbi 50 përbërës ki. mike.Hithrat kanë shumë efekte pozitive në organizmin e njeriut e ndihmojnë në stimulimin e sistemit limfatik dhe prandaj përmirësojnë imunitetin. Këshillohen të përdoren të njoma ose të thata nga individët që janë anemikë dhe të dobët, apo që preken shpesh nga gripi.

Mund të përdoren në gjellë dhe të gatuhen njësoj si spinaqi, ose në byrek, duke u përzierë edhe me spinaq. Kur ziejnë, hithrat e hum. basin dje. gien që shkaktojnë kur janë të njoma, kështu që nuk ka pro. blem në përdorimin në gatim.Kjo bimë gjithashtu ndihmon në uljen e tensionit, zgjerimin e venave dhe arterieve dhe hollon gja. kun. Hithra ka një rol të rëndësishëm në ruajtjen e një zemre të shëndetshme e nëse përdoret rregullisht, parandalon sëm. undjet e zemrës. Hithrat ndihmojnë tretjen dhe largojnë par. azitët në zorrë.

Vlen të theksohet se përmbajnë shumë minerale, prandaj këshillohet të përdoren nga individët mbi 45 vjeç, pasi janë shumë të ushqyeshme për ko. ckat, por ndihmojnë edhe në parandalimin e kan. cerit të pros. tatës.Nëse jeni duke përdorur hollues gja. ku apo nëse keni tension të ulët, mund t’i përdorni me sasi të vogla hithrat. Nëse keni tensionin e lartë, keni yndyrna në gja. k apo variçe këshillohen të përdoren rregullisht në verë kur mund t’i gjeni të njoma dhe gjatë dimrit 1 deri në 3 muaj si çaj, në muajt e ftohtë për ushqimin e ko. ckave dhe largimin e reumatizmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *