Categories
Uncategorized

Djaloshi m ilioner shkurtoi pagën e tij në mënyrë që punonjësit të merrnin më shumë – Ja se çfarë i ndodhi kompanisë së tij në 5 vjet

Disa vite më parë, e gjithë bota po ndiqte lëvizjen e Dan Price, një sipërmarrës nga Seattle.Përkatësisht, ai e ka ulur pagën e tij nga një milion dollarë në vit në 70 mijë për t’i paguar punonjësit e tij 70 mijë dollarë. Price, pronari i kompanisë së shërbimeve financiare Gravity Payments, së fundmi u shfaq në rrjetet sociale dhe zbuloi pasojat e vendimit të tij.

“Kur futa një pagë minimale prej 70,000 dollarë në vit në kompaninë time në 2015, Rush Limbaugh tha: “Shpresoj që kjo kompani të bëhet subjekt i studimeve MBA se si socializmi nuk funksionon sepse nuk do të funksionojë.” Që atëherë, kompania jonë është trefishuar në madhësi dhe sot ne jemi objekt studimesh në Harvard”, ka shkruar Price.

“Që kur vendosëm një pagë minimale prej 70,000 dollarë në vit në 2015, biznesi ynë është trefishuar dhe numri i punonjësve që kanë shtëpinë e tyre është dhjetëfishuar. Shtatëdhjetë për qind e punonjësve kanë shlyer borxhet e tyre.Numri i fëmijëve në mesin e punonjësve u rrit dhjetëfish. Qarkullimi i punonjësve është përgjysmuar. Rreth 76 për qind e të punësuarve janë më të angazhuar, dy herë më shumë se mesatarja kombëtare”, ka shkruar ai.Disa ditë më vonë ai thirri sërish: “Shumë njerëz pretendojnë se kjo është provë se kapitalizmi dhe tregu i lirë janë efikas. Nuk jam dakort. Njerëzit më tregojnë si një risi. Unë dalloj për një arsye, askush nuk më ndoqi në këtë. Mbështetja te drejtuesit dashamirës është një recetë për shfrytëzimin e punonjësve.

Që kur kam prezantuar atë pagë, marr mesazhe të zemëruara çdo ditë nga njerëz që pretendojnë se punëtorët nuk e meritojnë atë pagë. “Është e trishtueshme që jemi rritur për të poshtëruar të tjerët, në vend që të vëmë në dyshim sistemin që na poshtëron”, ka shkruar ai.Ai i tha BBC-së në shkurt: “Njerëzit janë të uritur, të pushuar nga puna ose të shfrytëzuara, kështu që dikush mund të ketë një apartament nën çati në majë të një ndërtese në Nju Jork me karrige të arta.Ne e lavdërojmë lakminë si shoqëri gjatë gjithë kohës, në kulturën tonë. Dhe, e dini, lista e Forbes është shembulli më i keq: Bill Gates ka kaluar Jeff Bezos si njeriu më i pasur. Kujt i intereson!?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *