Categories
Uncategorized

Një ilaç natyral për gurët në veshka, pas pirjes së parë lehtëson dhe zvogëlon dhimbjen..!?

Një ilaç natyral për gurët në veshka, pas pirjes së parë lehtëson dhe zvogëlon dhimbjen..!?

Problemet me gurin në veshka dhe urinë janë njohur që nga kohërat e lashta. Qysh para 6,000 vjet më parë, të dhënat e para të regjistruara u gjetën në një djalë nga Egjipti.

Në kohët moderne, frekuenca e rritjes së gurëve ose rërës në veshka dhe urinë është e zakonshme dhe pothuajse çdo person i dytë ka këtë problem shëndetësor. Në dy dekadat e fundit, gurët në veshka janë formuar edhe tek fëmijët, megjithëse sëmuren 50 herë më rrallë sesa të rriturit.

Eshtë vërejtur se fëmijët në Japoni vuajnë më shumë nga kalkuloza. Gurët në veshka dhe urinare ndodhin për një numër arsyesh, por mbizotërojnë disa çrregullime metabolike. Gurët formohen nga depozitimi i kristaleve të kalciumit, fosfatit, oksalatit, uratit dhe proteinave. Këto kristale mund të grupohen veçmas ose së bashku për të formuar një gur.

Guri më i zakonshëm në veshka është kalkuloza e uratit. Ndodh me depozitimin e kripërave të acidit urik. Njerëzit që vuajnë nga acidi urik i tepërt ose kanë përdhes (inflamacion të nyjeve) shpesh kanë gurë në veshka dhe traktin urinar.

Çaj mëndafshi misri kundër bllokimit të enëve të gjakut

Procedura: Vendosni 1 lugë çaji mëndafshi të thatë misri në një gotë. Çaji pihet gjatë ditës në gllënjka. Por mos e përmbledhni nëse tashmë po përdorni disa ilaçe të koagulimit të gjakut (antikoagulantë).

Mjafton të pini 400 ml të këtij çaji për parandalimin e sëmundjeve të ndryshme dhe përmirësimin e gjendjes shëndetësore. Ky çaj nuk ka efekte anësore ose efekte të tjera anësore.

Kufizimet e përdorimit: Nuk rekomandohet të konsumohet gjatë shtatëzënësisë dhe laktacionit. Nëse jeni alergjik ose keni ndonjë problem me konsumin e çajit, ndaloni së përdoruri atë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *